Selecteer een pagina

EVEN VOORSTELLEN

EVEN VOORSTELLEN

John is onze laatste aanwinst in de band, maar hij is beslist geen nieuwkomer. Hij is al van jongs af aan op zoek naar perfectie, knutselde op de middelbare school zijn eerste gitaar in elkaar, maar legde zich tussendoor ook steeds meer toe op de ontwikkeling van zijn spel. Moet er een solootje komen of heb je een leuke gitaarbegeleiding nodig John regelt het allemaal. En vind je die klank van hem ook zo mooi? Dat is ook zijn verdienste. De instrumentalisten kennen elkaar allemaal van vroegere bandjes dus wekelijks samenspelen is thuiskomen voor de boys.

 

Monica, onze leading lady, is onze eigen rock-chick. Eigenlijk kan ze veel meer dan alleen rocken. Blues, soul, funk, maar ook Nederlands talig, ze doet het allemaal met evenveel gemak. Als zij optreedt, dan staat er ook iemand, niet op haar mondje gevallen en met een sterke performance. Wij zijn heel blij met haar, niet alleen vanwege haar goede verzorging voor de rest van de band, middels koek en zopie.

 

Wilbert is er het levende bewijs van dat iedere band een duizendpoot nodig heeft. Ooit begonnen als slaggitarist en zanger heeft hij later de gitaar omgeruild voor de basgitaar. Hij speelt moeiteloos in ieder genre zijn nootjes, zingt daarbij een lekkere tweede stem, doet ook allerhande verbouwingen en klusjes. Wekelijks plukken wij daar de vruchten van in zijn tot studio omgebouwde zolderruimte.

 

Monica is onze saxofoniste. Geef haar een blaasinstrument in haar handen en ze speelt erop. Dankzij haar Conservatoriumopleiding weet ze moeiteloos blazersarrangementen uit haar laptop tevoorschijn te toveren. Maar dat niet alleen, ze speelt alles met veel swing en bravoure. Laat je wegdrijven op haar prachtige solo’s. Kon je geen kaartjes meer krijgen voor Candy Dulfer? Niet getreurd, kom naar Big & Blue en geniet van het spel van Monica.

 

Huub is één van de redenen van de naam Big & Blue. Deze reus van een alleskunner is zo’n beetje het muzikale geweten van de band. Als volleerd muziekdocent weet hij als geen ander het beste uit de bandleden naar boven te halen. Klopt de samenzang, zijn de akkoorden goed, Huub let erop. Afkomstig uit de jazz staat Huub zijn mannetje in deze band. Stevig en solide begeleidingswerk, opzwepende solo’s op piano en orgel, klasse hoor Huub!

 

Arie is de naam van onze grappenmaker achter het drumstel. Na een leven vol optredens in coverbands en feestbandjes besloot hij het rustiger aan te gaan doen. Maar die rust werd hem niet gegund. Sinds jaar en dag behoort hij nu tot de vaste kern van de band en wat klinken die drumpartijen allemaal lekker. Wat zeg je? Hoor je Joe Cocker? Dat is onze Arie, die schroomt niet om een paar stevige nummers te zingen. Jongens, wat een feestbeest!