EVEN VOORSTELLEN

EVEN VOORSTELLEN

Ingeborg, de jongste aanwinst van de band, is met recht een aanwinst. Ze doet haar hele leven al niks liever dan zingen en daar plukken de bandleden graag de vruchten van. Leadzang of backing vocals, het gaat allemaal met hetzelfde gemak. Niet alleen achter de microfoon, maar ook achter de schermen is ze onmisbaar, onze regeltante. Een feest is niet compleet zonder dit stralende podiumbeest.

 

Ted, als er één bandlid door de wol geverfd is, dan is dat wel onze gitarist Ted. In de korte tijd dat hij onze gelederen versterkt heeft hij zich ontpopt als een vaste, onmisbare schakel. Nummers begeleiden? Voor Ted geen probleem. Maar wat te denken van zijn solo’s. Wij verdenken hem ervan dat vele groten zoals JJ Cale, Eric Clapton en Eddie Van Halen het kunstje bij hem hebben afgekeken.

 

Monica, onze leading lady, is onze eigen rock-chick. Eigenlijk kan ze veel meer dan alleen rocken. Blues, soul, funk, maar ook Nederlands talig, ze doet het allemaal met evenveel gemak. Als zij optreedt, dan staat er ook iemand, niet op haar mondje gevallen en met een sterke performance. Wij zijn heel blij met haar, niet alleen vanwege haar goede verzorging voor de rest van de band, middels koek en zopie.

 

Wilbert is er het levende bewijs van dat iedere band een duizendpoot nodig heeft. Ooit begonnen als slaggitarist en zanger heeft hij later de gitaar omgeruild voor de basgitaar. Hij speelt moeiteloos in ieder genre zijn nootjes, zingt daarbij een lekkere tweede stem, doet ook allerhande verbouwingen en klusjes. Wekelijks plukken wij daar de vruchten van in zijn tot studio omgebouwde zolderruimte.

 

Als kleine jongen kreeg Luc ooit een trompet in zijn handen gestopt. Vanaf dat moment besloot hij het ding nooit meer los te laten. Naast zijn studie vond hij de tijd om zich in zijn spel maar ook in het lezen van muziek te bekwamen in big bands en andere bandjes, noem maar op. Sinds kort is hij de tweede blazer van Big & Blue. Noten lezen komt hem goed van pas bij het spelen van de partijen die Monica hem voorschotelt. Maar ook als solist groeit Luc met de dag!

 

Monica is onze saxofoniste. Geef haar een blaasinstrument in haar handen en ze speelt erop. Dankzij haar Conservatoriumopleiding weet ze moeiteloos blazersarrangementen uit haar laptop tevoorschijn te toveren. Maar dat niet alleen, ze speelt alles met veel swing en bravoure. Laat je wegdrijven op haar prachtige solo’s. Kon je geen kaartjes meer krijgen voor Candy Dulfer? Niet getreurd, kom naar Big & Blue en geniet van het spel van Monica.

 

Huub is één van de redenen van de naam Big & Blue. Deze reus van een alleskunner is zo’n beetje het muzikale geweten van de band. Als volleerd muziekdocent weet hij als geen ander het beste uit de bandleden naar boven te halen. Klopt de samenzang, zijn de akkoorden goed, Huub let erop. Afkomstig uit de jazz staat Huub zijn mannetje in deze band. Stevig en solide begeleidingswerk, opzwepende solo’s op piano en orgel, klasse hoor Huub!

 

Arie is de naam van onze grappenmaker achter het drumstel. Na een leven vol optredens in coverbands en feestbandjes besloot hij het rustiger aan te gaan doen. Maar die rust werd hem niet gegund. Sinds jaar en dag behoort hij nu tot de vaste kern van de band en wat klinken die drumpartijen allemaal lekker. Wat zeg je? Hoor je Joe Cocker? Dat is onze Arie, die schroomt niet om een paar stevige nummers te zingen. Jongens, wat een feestbeest!